Μουσική παράσταση με τον Δημήτρη Μπασλάμ

22 Μάιος. 2023
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανοιχτές Πόρτες 2023 / Παράλληλη Εκδήλωση

 

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί η μουσική παράσταση «Θρεττανελό» με τον Δημήτρη Μπασλάμ, για μικρά και μεγάλα παιδιά.

 

''''

 

Tο Θρεττανελό είναι ένα επιφώνημα χαράς, μία ιαχή ενθουσιασμού μέσα στις κωμωδίες του Αριστοφάνη.

Στη μουσική αυτή παράσταση, γίνεται τραγούδι και αφορμή για να ξεκινήσει η μουσική...

Αλήθεια ή ψέματα, δεν γνωρίζουμε, αλλά ο Γαργαληστής, αυτός ο σύγχρονος Ρομπέν των Δασών, συναντά στη χώρα της Θυμωμένης Μπετονιέρας  τους χαρακτήρες όλων των ιστοριών του Δημήτρη Μπασλάμ.

Από τον μεγάλο σεφ Αγησίλαγο και τις ευφάνταστες συνταγές του, μέχρι τον Βαρύτονο με τα τεράστια παπούτσια του. Χορεύει  με τη θεία του, τα κατακίτρινα λεμονόψαρα, τις κολυμβήτριες πυγολαμπίδες.  Αφήνει ελεύθερο το μπαλόνι της μικρής Ζωής να πετάξει ψηλά ως το διάστημα, όπου συναντά τον Ήλιο που δουλεύει χωρίς ρεπό, κι ένα αστέρι που πέφτει με μία ευχή. Τρυπώνει  μέσα από τις φανταστικές ιστορίες της Μάικο, συναντά τον Τενεκέ με τα τέσσερα καρούμπαλα, τον ιπποπόταμο σε δίαιτα και τον μικρό Μάγο που με ένα ξόρκι του μετατρέπει το μαλακό μπλε Πουλόβερ σε ένα κουβάρι μαλλί και γάντια για μία κόκκινη χελώνα.

Επί σκηνής τέσσερις μουσικοί με κιθάρες, ένα σαντούρι, ένα ακορντεόν, ένα toy piano, ταμπουράδες, κρουστά, τρία καζού με αφετηρία  τον ήχο από την παράδοση. Θέλουν να συγκεντρώσουν γύρω τους τα χαμογελαστά και έκπληκτα μάτια των οικογενειών που φτάνουν χέρι-χέρι. Λένε κωμικές ιστορίες και παραμύθια. Τραγουδούν με πειραχτική διάθεση για την αγάπη, τη γενναιοδωρία, τον ελεύθερο χρόνο, τη συντροφικότητα, τον κύκλο της Ζωής, τη χαρά και το παιχνίδι.

 

Επί σκηνής οι:

  • Δημήτρης Μπασλάμ, Κιθάρα / Κρουστά / Τραγούδι
  • Λαμπρινή Καρακώστα, Κιθάρα / Τραγούδι
  • Βαγγέλης Πασχαλίδης, Σαντούρι / Ταμπουράς / Τραγούδι
  • Λυδία Ανεστοπούλου, Ακορντεόν / Toy piano / Τραγούδι

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ